Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ چاره‌ای جز صرفه‌جویی نیست؛ مردم خوب می‌دانند. وقتی وزیر مملکت اعتقادی به افزایش ظرفیت تولید برق ندارد چون خیال می‌کند برنامه «مافیای نیروگاه‌سازی» است. وقتی اداره توانیر علیرغم انتشار جدول خاموشی نمی‌تواند درست برنامه‌ریزی کند. وقتی هوا آن‌چنان گرم است که طعم تلخ خشک‌سالی را می‌توان دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ما مردم» باید هوای همدیگر را داشته باشیم.    

 

 

افکار عمومی امروز به این بلوغ رسیده است؛ مرور مطالبات برقی در «فارس من» نشان می‌دهد مردم گذشته از آنکه خواستار محاکمه یا استیضاح مسببان اوضاع اسف‌بار امروزند، به فکر صرفه‌جویی هم هستند. در کنار کمپین‌های پرشماری که برای پاسخگویی برای همین تشکیل شده(این گزارش را بخوانید) پویش‌های زیادی هم خواستار مصرف بهینه انرژی توسط شهروندان است. این گزارش مرور فقره اخیر مطالبات مردمی است.

 

۱| «در مصرف آب و برق صرفه‌جویی کنیم» این عنوان نخستین پویش مردمی برای تشویق شهروندان به مصرف کمتر است؛ آن هم بویژه در این روزهای گرم. وقتی ذخایر سدهای کشور حتی کفاف آب آشامیدن مردم را نمی‌دهد؛ چه رسد به تولید الکتریسیته. برای همین گروهی از مخاطبان با تشکیل این کمپین خواستار اقدام عمومی برای بهینه‌سازی مصرف شدند. علیرغم تمام نواقص؛ همه کم‌کاری‌ها.

کمپینی که خیلی زود با اقبال مردمی مواجه و توانست ده‌ها امضا جمع‌آوری کند. در بخشی از این پویش آمده است: «در این روزهای سخت کرونایی بیاییم با خاموشی وسایل برقی اضافی و مصرف درست آب، کمک کنیم تا مردم عزیزمان در بهترین شرایط زندگی کنند و این تابستان گرم را با عدم خاموشی‌ها و قطع نشدن آب سپری شود و به کمک بیماران کرونایی هم بشتابیم تا این عزیزان دچار مشکل کمبود اکسیژن و تنفس نشوند.»

 

۲| «تبلیغات برای صرفه‌جویی در مصرف آب‌وبرق شروع شود» عنوان پویش بعدی است؛ علاوه بر مردم، رسانه‌ها نیز مسؤلند. گلایه‌های افکار عمومی به‌جا است. نباید امورات نیروگاه‌سازی مملکت با یک تحلیل غلط معطل می‌شد. اگر بنابر قانون برنامه ششم سالی ۵۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده بود، امروز این گرفتاری‌ها پیش نمی‌آمد. نشد؛ اوضاع همین‌گونه درهم است. چاره‌ای جز اقدام عمومی نیست.

 

مردم اما از رسانه‌ها بویژه رسانه ملی انتظار دارند؛ برای آنکه عموم شهروندان را به مصرف کمتر تشویق کند. در بخش‌هایی از این پویش آمده است: «با توجه به گرمای شدید هوا و استمرار این وضعیت تا چند هفته، خواهشمند است لطفاً صدا و سیما، نهادها و افراد دارای تریبون از هم اکنون درباره صرفه‌جویی در مصرف آب تبلیغات کنند تا وضعیت کنترل شود و اگر نه شرایط بحرانی خواهد شد.»

 

۳| «صرفه‌جویی در مصرف برق با خاموش کردن تابلوهای تبلیغاتی» عنوان کمپین دیگر مخاطبان «فارس من» است. می‌شود، می‌توان با روش‌های ساده با اتخاذ اقدامات دَم دستی بسیار از مصرف برق کاهش داد. از خاموش کردن لامپ‌های اضافه در ساعات اوج مصرف گرفته تا کاهش چند درجه‌ای توان سرماسازها. تابلوهای تبلیغاتی هم از دیگر پرمصرف‌های غیرضروری هستند. وسائلی که می‌توان خیلی ساده از دوشاخه کشید و بابت آن نگران نبود.

امضاکنندگان این پویش معتقدند: «به طور واضح‌تر بررسی‌های میدانی نویسنده این راهکار نشان می‌دهد گسترش استفاده از وسایلی که به ظاهر برق مصرفی پایینی دارند ولی در واقع مصرف بالایی را به جهت حجم سراسری در کشور ایجاد می‌کنند به شکل عجیبی بر مصرف‌گرایی و قطعی برق منجر می‌شود. این طرح ضمن سریع بودن همکاری عمومی مردم و فروشندگان را لازم است. حتی برخی فروشندگان که چندین و چند تابلو را همیشه روشن در محل دارند!»

 

۴| «ضرورت مدیریت مصرف برق مدارس در فصل گرما» پیشنهاد بعدی مخاطبان «فارس من» برای مدیریت مصرف است. مدارسی که عمدتاً سازه‌های گسترده اما مستهلکی دارند. همین سازه‌های قدیمی همین متریال مستعمل می‌تواند اتلاف انرژی فراوانی ایجاد کند. تصور کنید برای خنک کردن کریدورها و کلاس‌های ریز و درشت یک محیط آموزشی چند سرماساز باید مداوماً مشغول فعالیت باشند.

 

آن هم در چله تابستان که مدارس به‌صورت سنتی دوشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها مشغول فعالیتند. برای همین امضاکنندگان کمپین پیشنهاد کرده‌اند دست‌کم برای برخی فضاهای آموزشی این زمان فعالیت تغییر کند؛ برای آنکه بتوان «پیک مصرف» را جابجا کرد: «بنابراین پیشنهاد می‌گردد امسال این طرخ تغییر کند و مدیران در این ۴ ماه برای کاهش مصرف برق و آب روزهای یکشنبه و سه‌شنبه جهت فعالیت باز باشند و خدمات ارائه دهند.»

 

۵| «کاهش مصرف برق با خاموشی تعدادی از لامپ تونل‌ها در روز» از دیگر پیشنهادات مردم در «فارس من» برای صرفه‌جویی است. تونل‌های دور و درازی که عمدتاً بار روشنایی فراوانی هم دارند. البته که مسائل ایمنی اجازه خاموشی همه چراغ‌ها را نخواهد داد؛ اما مخاطبان نوشته‌اند: «بسیاری از تونل‌ها در طول ۲۴ساعته بطور مداوم از روشنایی‌هایی گازی استفاده می‌کنند که هر لامپ موجود به تنهایی چیزی بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ وات انرژی مصرف می‌کنند.»

در ادامه این پویش با یک حساب سرانگشتی مشخص شده یک تونل معمولی زیر یک کیلومتر برای تأمین روشنایی دست‌کم چند صد عدد لامپ گازی نیاز دارد: «مجموع مصرف این تونل‌ها گاهی به اندازه مصرف یک شهرک می‌شود در حالی که در طور روز نیازی به روشن بودن آن‌ها نیست و صرف جهت‌عدم کنترل به همین شکل روشن رها می‌شوند! این راهکار صرفا تونل‌هایی را شامل می‌شود که فاقد جت فن جهت تخلیه گازهای زائد هستند.»

 

۶| «تذکر به اداره برق برای صرفه‌جویی در مصرف» از دیگر مواردی است که مخاطبان نکته‌سنج «فارس من» برای بهینه‌سازی اوضاع اشاره کرده‌اند. اینکه گاهی مشاهده می‌شود روشنایی معابر حتی ظل آفتاب در میانه‌های روز روشن باقی مانده است. این‌که اداره برق حتی در این گرما وقتی خورشید مشغول روشنایی‌پراکنی است، تدبیری انجام نداده است. همه و همه موجبات گلایه‌های مردم شده است.

 

سردبیر کمپین مثلاً نوشته است: «به نظر می‌رسد در بحث صرفه‌جویی مصرف برق اول باید به خود ادارات برق تذکر داده شود. امروز برای چندمین بار شاهد روشن بودن چراغهای برق در اتوبان و جاده‌ها بودم و واقعا دلم سوخت. ساعت ۱۱:۵۰ دقیقه ظهر بود ولی هنوز چراغهای جاده لواسان روشن بود. ساعت ۱۲:۲۰ ظهر بود اما هنوز چراغهای اتوبان بابایی از قسمت پل استخر تا انتهای اتوبان روشن بود و غم بزرگی که بر دلم نشست.»

 

۷| «آیا وزارت نیرو تحلیل درستی از میزان مصرف برق کشور دارد؟» عنوان پویش بعدی است. پویشی که مفصلاً ساز و کارهای مناسبی برای مدیریت اوضاع و کاهش بار الکتریسیته را پیشنهاد داده است. مثلاً مدیریت «آسانسورهای خانگی صنعتی و تجاری و انواع پله‌های برقی» یا خاموش کردن«دوربین‌های مدار بسته خصوصی تجاری دولتی نظارتی امنیتی و اتاق‌های کنترل و سیستم‌های هوشمند یا تلویزیون‌های در حال مصرف این مجموعه‌ها» و موارد متعدد دیگر.

این پویش هم‌چنین در ادامه از عدم برنامه‌ریزی مناسب برای توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور انتقاد کرده و می‌نویسد: «در صنعت برق تولیدات برقی محدود به چند مدل آبی گازی سیکل ترکیبی خورشیدی و بادی و هسته‌ای شده است که هر کدام به هر دلیلی دچار نقص شوند کل کشور دچار مشکل می‌شود! اما آیا راهکاری برای افزایش نیروی تولیدی برق یا قیمت تمام شده کمتر و همین میزان مصرف انرژی‌های فسیلی یا آبی وجود دارد یا خیر؟ جواب قطعاً بله است.»

 

چاره‌ای نیست؛ ندانم‌کاری‌ها اوضاع اقتصاد ایران را به لبه پرتگاه بُرده است. حالا که نمی‌توان برای توسعه ظرفیت نیروگاهی به دولت امید داشت؛ حالا که نمی‌شود روی دیوار جداول «خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده» توانیر یادگاری نوشت؛ مردم خودشان باید هوای خودشان را داشته باشند. جز بهینه‌سازی مصرف، جز کاهش استفاده از وسایل پرتوان در ساعات اوج برنامه‌ای در کار نیست. به امید روزهای بهتر؛ «فارس من» در کنار شماست.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: توانیر کاهش مصرف برق صرفه جویی فارس من محمد آزادی اردکانیان وزیر نیرو خبرگزاری فارس صرفه جویی در مصرف برای صرفه جویی مصرف برق تونل ها فارس من مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برترین های«آب و رسانه » در استان سمنان تجلیل شدند

آیین اختتامیه دومین جشنواره آب و رسانه در سمنان برگزار شد و برترین‌های این جشنواره تجلیل شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، «مهدی نیلی» مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان اظهار داشت:  تعداد 150 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و داوری از بین این آثار انجام شد.

وی با بیان اینکه این آثار از  سوی داوران کشوری بررسی شدند اظهار داشت: در مجموع از بین 150 اثر ارسال شده 21 اثر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان سمنان گفت: مدیریت مصرف آب در خانه با تأکید بر نقش بانوان خانه دار ،بحران خشکسالی و راهکارهای مقابله با آن (تأمین آب پایدار، مدیریت مصرف، ترویج سبک زندگی اسلامی_ ایرانی با رویکرد مدیریت مصرف بهینه آب، حفاظت و صیانت از منابع، بازچرخانی آب مزایا و محدودیت ها، اصلاح الگوی مصرف، نقش رسانه در حساس نمودن افکار عمومی در منابع آب سمنان برخی از محورهای جشنواره آب و رسانه در استان سمنان بود.

نیلی از فاضلاب ، آب خاکستری فرصت‌ها و تهدیدها  و استفاده از پساب در صنعت و کشاورزی به عنوان دیگر محورهای دومین جشنواره آب و رسانه در استان سمنان نام برد.

وی افزود ؛ جعفر  صمیمیان در محور مدیریت مصرف آب در خانه با تأکید بر نقش بانوان خانه چ دار تنها برگزیده این بخش بود که در رتبه دوم قرار گرفت.

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای استان سمنان افزود: در بخش گزارش های متنی با محور بحران خشکسالی و راهکارهای مقابله با آن؛ رتبه اول به آتنا نائینی نژاد برای گزارشی با تیتر "روش کشت امروز، نفسی برای زیست فردا"،  رتبه دوم به محمد علی عباسی نژاد با گزارشی با تیتر "آبرسانی شاهرود، قول هایی که فقط در حد حرف باقی ماند" و رتبه سوم در نوع سرمقاله به مسعود کلاهی با تیتر "تغییر مدیریت مصرف راهکاری برای مشکل کم آبی" تعلق گرفت. در بخش گزارش تصویری با همین محور رتبه اول به علی لطفی با گزارشی با عنوان "بهره گیری از آب‌های روان"، رتبه دوم به علی ابک و رتبه سوم به عابد میرمعصومی با عنوان "فرونشست زمین" تعلق گرفت. در بخش گزارش رادیویی نیز احترام امیدیان، آذر پژمان و جواد طیبی به ترتیب با عنوان‌های زمین دل شکسته، سمنان خشک و تاکستانی به وسعت بام مقام های اول تا سوم محور خشکسالی و راهکارهای مقابله با آن را به دست آوردند. 

نیلی گفت: در محور  دیگری از این جشنواره با محور استفاده از پساب در صنعت کشاورزی، بار دیگر آتنا نائینی نژاد مقام اول را با گزارشی با تیتر "تصفیه آب، مصداق بارز تبدیل تهدید به فرصت"  به دست آورد که در این بخش داوران مقام دوم و سوم را حائز رتبه ندانستند. همچنین در بخش گزارش تصویری همین محورِ موضوعی احسان فقیهیان  با گزارش "نجات آب،نجات زمین، نجات زندگی" و مریم نعمتی در بخش گزارش رادیویی "ارتقاء و تجهیز تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی سمنان"  رتبه دوم را کسب کردند. 

وی خاطرنشان کرد؛ محور ترویج‌ سبک‌ زندگی‌ اسلامی‌ ایرانی‌ با رویکرد مدیریت‌ مصرف آب -محور اصلاح الگو مصرف محور- حفاظت‌ و صیانت‌ از منابع‌ آب از دیگر محورهای این جشنواره بود که سید عابد میرمعصومی با گزارشی با تیتر " آب انبارهای خاک انبار" رتبه اول را کسب کرد و  جواد طیبی در بخش فیلم،  رتبه دوم را به دست آورد.  در همین محور در بخش گزارش رادیویی محمد کریم نژاد، سحر رحیمی و امید علی ملک جعفریان به ترتیب مقام های اول تا سوم را به دست آورد و در بخش موشن گرافی حسن جعفریان  برگزیده شد.  

مدیر روابط عمومی شرکت آبفا استان سمنان گفت: محور دیگر این جشنواره اصلاح الگو مصرف --محور حفاظت‌ و صیانت‌ از منابع‌ آب --در محور ترویج‌ سبک‌ زندگی‌ اسلامی‌ ایرانی‌ با رویکرد مدیریت‌ مصرف آب بود که در این بخش رتبه نخست به گزارش مکتوب به آذر پژمان با تیتر "بابا آب داد، درسی‌ که‌ شاید"  و  رتبه دوم این بخش به صدیقه رهایی با عنوان "قنات ها خشکیده اند" تعلق گرفت.

گفتنی است این مراسم با حضور مسئولان استانی و کشوری و منتخبان در سالن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آبفا برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • برترین های«آب و رسانه » در استان سمنان تجلیل شدند
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور